Elektriker og energioptimering

Hvis man er i tvivl omkring ens boligs elinstallationer, er der hjælp at hente

Hvad er et eleftersyn?

ganske simpelt er et eleftersyn en gennemgang af alle husets elinstallationer. Her skal alle beboelsesrum gennemgås, samt andre sekundære. Det kan være badeværelser eller hobbyrum. Man skal her sikre sig at alle installationerne er sikret og lavet til de lovmæssige krav som bliver stillet af kommunen. Alle fejl som der kunne være eller mulige skader som kan forebygges bliver der lagt vægt på her. Der skal laves en gennemgang af eltavlen for at sikre der bliver tilført den rigtige mængde el ud til alle husets stikkontakter. Det er typisk man laver tikprøveraf huset, for hurtigt komme i gang med at skabe en oversigt over husets tilstand. Her er man særlig opmærksom på steder hvor der oprindeligt ikke har været elinstallationer. Det kan være steder som har lavvolt belysning eller F.eks. misfarvning pga. elektriske materialer. Alt dette laves af en uddannet elektriker. når man så for sin elektriker ud, tager man først en samtale omkring husets stand, samt mulige områder som kunne være udsat af ulovlige installationer.

Det som ikke bliver gennemgået kan F.eks. være hårde hvidevarer, steder som der ikke er adgang til, som installationer bag eller inden i en væg.

 
el pære

Hvad er energioptimering. 

Energioptimering kan både være til privat og erhverv. Der bliver i stigende grad lagt mere og mere vægt på energibesparelser som kan optimere ens energiforbrug. Det kan i sidste ende skabe en billigere elregning. Man øger samtidig også ejendommens værdi ved at få en elektriker til at gennemgå muligheder for energioptimering. For at få en gennemgang af en elektriker omkring energioptimering, kan man få en elektriker fra Multi-Tech ud, som sætter processen i gang. Næsten alle gange finder deres elektriker mulighed energibesparelses områder. Nogle gode råd til energioptimering kan være udskiftning af gulve, vægge loft og andre gang tag. Vinduer er også en stor del af energioptimering for sin bolig.