Eternittag

Eternittag har haft et dårligt ry, fordi man plejede at lave det af en blanding af cement og asbest. Det har dog ikke være i produktion med asbest siden 1988, og eternittag er igen et populært valg. I dag bliver det lagt med plader, der består af fibercement. Fibercement er et materiale der hovedsageligt består af cement, som er blandet med, sand, cellulosefibre, vand og additiver. Denne materialeblanding skaber tilsammen et produkt der er stærkere og mere miljøvenlig end beton. Derfor har eternittag også været ekstremt populært i brug til parcelhuse, alment boligbyggeri fritidshuse såvel som erhvervsbyggeri i mange år efterhånden.

 

 

Hvad er fordelene ved eternittag?

Netop fordi det er så stærkt, er eternitplader oplagte som tagbelægning. Foruden at være ekstremt stærkt, er det også et let materiale, hvilket gør det nemmere at transportere og håndtere. En af de helt væsentlige egenskaber ved eternittage er, at de kan modstå råd og svampeangreb. Denne egenskab er særligt fordelagtig i forhold til måden man bygger på nu om dage. Bygninger bliver tættere og tættere, hvilket er godt for energiforbruget. Til gengæld øger man også risikoen for ophobning af fugt og det er noget der giver gode betingelser for skimmelsvamp. Eternit modarbejder denne proces ved at være et meget åndbart materiale, samtidig med at overfladen hæmmer vækst af skimmel. Eternittag er dermed et godt valg, hvis man går op i indeklima. Eternit har tilmed en brandhæmmende virkning, så selv ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv, har det en fordel.

Alt i alt er eternit altså et ideelt og tilnærmelsesvis overlegent tagmateriale: det kræver ingen vedligeholdelse og er ekstremt slidstærkt og holdbart. Ordet eternit kommer fra det latinske ‘æternus’, som betyder evig. Selvom dit eternittag næppe holder for evigt, skal du ikke regne med at skifte et nyt eternittag lige foreløbig. De fleste producenter giver 15 års garanti, men du kan godt regne med, at det holder endnu længere end det. Faktisk er det ikke utænkeligt, at et nyt eternittag af god kvalitet, holder i op mod 35 år. Selv uden vedligehold mister det materialet ikke sin styrke, og derfor får du en billig, langtidsholdbar løsning. Dermed er eternittag det perfekte valg hvis du vil have en tagbeklædning der er stærk, holdbar, veludseende og samtidig er til at betale.

Overvejer du at få lagt nyt eternittag?

Hvis du vil have et nyt eternittag, bør du få en tømrer med materialekendskab til at lægge det. På den måde sikrer du at du får det rigtige tag og at det bliver lagt ordentligt, så det holder længst muligt.

Hvis du skal have lagt nyt tag i Roskilde, kan vi anbefale Roskilde Tømreren, der specialiserer sig i eternittag. Roskilde Tømreren bruger udelukkende de bedste produkter fra Cembrit, hvilket sikrer dig den højeste kvalitet.