Få jævnligt foretaget en slamsugning

Det er vigtigt at få foretaget en professionel slamsugning jævnligt. Det er med til at forebygge skader på din kloak der i sidste ende kan ende ud i en større kloakrenovering. Disse er ikke altid lige billige. Med en slamsugning i ny og næ sikrer du at der er frit gennemløb for regn- og spildevand. Afklar hvem din lokale kloakmester er og spørg efter hjælp og vejledning til netop dit kloaksystem. 

Hvad indbefatter en slamsugning

En slamsugning er en metode kloakfolk benytter når hele kloakrøret skal suges fri for slam, som det ligger i ordet. Det er en yderst effektiv løsning mod stoppede kloakker. Den store slamsugervogn kan nemlig suge alle former for skidt og snavs op. I de fleste tilfælde er der tale om småsten, grus, fedt-, mad- og sæberester. Dette er hvad vi kender som “slam”.

Du er sjældent i tvivl når slamsugervognen kommer kørende. Det er nemlig et stort monstrum og det er der behov for. Slam kan have sat sig grundigt fast igennem årene. Dette er også en af grundene til at få foretaget en slamsugning en gang i mellem.

 

Hvorfor skal jeg have suget slam op fra kloakken?

Det er en rigtigt god ide at få suget slam, skidt og andet op fra kloakken. Det holder nemlig både din kloak ren og kan være med til at forebygge at rotter indfinder sig.

Men også fordi at kloakrør der ikke bliver vedligeholdt lettere kan gå i stykker. Altså hvis ikke spildvandet kan have frit løb gennem rørene, kan der ved større regnskyl eller skybrud ophobe sig et så højt tryk at rørene virkelig kommer på en prøve.
Hvis der oven i dette ligger slam i vejen, kan de ende med at revne eller springe. Står du først med et revnet kloakrør, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at få det fikset igen. Derfor anbefales det kan holde din kloak ved lige, bl.a. med en slamsugning i ny og næ.