Fjern dårlig lugt i hjemmet

Fjern dårlig lugt i hjemmet er en rigtig god idé. Dårlig lugt kan nemlig være rigtig irriterende for indeklimaet. Især hvis der ikke hyppigt bliver gjort rent, støvsuget og luftet ud. Dog findes der også lugte, der er så svære at komme af med, at de stadig bliver hængende. Find gode tips og fif her til hvordan du kan fjerne dårlig lugt i hjemmet.

Årsager til dårlig lugt i hjemmet

Oplever du tilbagevendende dårlig lugt i hjemmet, og er i tvivl om årsagen til dette? Der kan være mange grunde til at boligen lugter dårligt, selv om du lufter jævnligt ud og giver boligen en grundig rengøring. Skimmelsvamp og fugtskader kan være et par årsager til, at lugten ikke vil forsvinde. Er du nået til det punkt, hvor lugten er permanent, så er det muligvis ikke nok med at du selv gøre rent og laver gennemtræk. Brandskader kan også være en grund til at lugt sætter sig. Røglugt har det med at klæbe sig til overflader, hvilke gør det utrolig svært at rense væk, hvis man blot prøver at få det væk med almindelige rengøringsmidler. Så har du svært ved at komme af med dårlig lugt i dit hjem? Læs mere på dette blogindlæg og bliv klogere på, hvordan du kan forebygge dårlig lugt i dit hjem.

Forebyg dårlig lugt

Gode råd som jævnlig udluftning og rengøring er altid noget man kan starte ud med, hvis dit hjem lugter dårligt. Til trods for, at der bliver gjort rent og støvsuget hver uge, så kan lugte sætte sig på overflader, så som møbler, vægge og tæpper. Det kan typisk være stærke lugte fra eksempelvis cigaretter, brand, svamp eller urin fra husdyr. Sådanne lugte er ikke altid lige til at få fjernet, da de sætter sig godt fast i overflader. Derfor kan det være nødvendigt at bruge skrappere midler til at rense lugtene helt væk. Kraftige og stærke rengøringsmidler kan være en fordel, men det kan også være produkter, som skal bruges med omhu. Nogle af disse kan være så kraftige, at man skal bruge handsker eller maske, for at undgå at få direkte kontakt med det. Man kan komme ud for, at overfladerne skal renses så grundigt, at det nok er bedre at få professionel hjælp udefra.

Dårlig lugt i badeværelset? Sådan fjerner du det

Der opstår nemt fugt og damp i badeværelset grundet den varme der opstår når man tænder for det varme vand. Derfor er badeværelset et oplagt sted for at en muggen lugt kan opstå og udvikle sig. Årsagen er typisk en smule fugt eller skimmelsvamp på badeværelsets overflader. Dog kan man forarbejde dette med nogle tips og tricks.
Det nemmeste og vigtigste redskab man kan benytte til at fjerne muggen og dårlig luft, er luft. Her er det eneste man behøver at gøre, er at åbne vinduer og døre, så den friske luft kan sive igennem og fjerne lugten. Ydermere kan dette hjælpe med at nedbringe luftfugtigheden ude på badeværelset som også kan være forebyggende overfor den dårlige lugt. Det er vigtigt at have i mente, at høj luftfugtighed med stor sandsynlighed er årsagen til skimmelsvamp og fugt. Derfor er det en god huskeregel at huske at luft ud og skabe noget gennemtræk hvis det er nødvendigt. 
En anden metode man kan gøre brug af, er at lukke luft ind, hver gang man har taget et bad. Dette vil forebygge og begrænse mængden af kondens og forhindre dannelsen af muggen luft i fremtiden. Dette er alt andet lige også en god huskeregel man kan skrive sig bag øret. 

Hvad kan man ellers gøre?

Hvis ovenstående ikke hjalp på din dårlige luft på badeværelset, så er der her nogle flere metoder man kan gøre brug af.
Man kan med fordel også bruge en luftrenser. Dette vil hjælpe med at holde luften i dit badeværelse sundt og rent. Derudover forebygger det også dannelsen af skimmelsvamp. Ydermere har en luftrenser evnen til at fjerne luftbårne skimmelsvampesporer fra luften ude på badeværelset. Den fungerer således at, filteret fra luftrenseren fanger de luftbårne skimmelsvampesporer, som reducerer risikoen for, at de sætter sig på overflader og forårsager den mugne lugt. 
Man kan ydermere tjekke sit badeværelse for lækager. Jordslåede og mugne lugte kan opstå som et resultat af overskydende vand. Tjek derfor altid dit badeværelse efter for lægekager hvis du bliver udsat for dårlig lugt i badeværelset. 
Det sidste og relativt nemme råd er at rengøre hele badeværelset grundigt. Det lyder måske indlysende, men det kan gøre en kæmpe forskel. Sæt noget tid af nogle gange om ugen, og vær særlig grundig i de områder, hvor der er skimmelsvamp og mug. Dette er som regel årsagen til den mugne lugt. 
Hvis ingen af disse råd og tips hjælper på den dårlige lugt, kan det altså være fordelagtigt at få professionel hjælp. Med professionel hjælp får du virksomheder som har ekspertise i af fjerne den dårlige lugt, og kan som regel fjerne den på kort tid. Du kan med fordel her, hører ind til om de har nogle ekstra gode råd til at fjerne den dårlige lugt fremadrettet. 

 

Få en fagkyndig til at fjerne den dårlig lugt

I visse tilfælde kan det være en fordel at få en ekspert til at undersøge, hvorfor der er dårlig lugt i hjemmet. Særligt hvis lugten bliver hængende, selv om du gentagende gange har prøvet at fjerne den. En erfaren lugtspecialist kan hurtigt finde ud af, hvor lugten stammer fra og hvordan man bedst muligt kan udbedre problemet. En specialist i lugtsanering er Hefra-Tech, som har mere end 30 års erfaring i forebyggelse af dårlig lugt. De har været ude til mange forskellige opgaver, såsom fugt, brand eller vandskader, og kan sikkert hjælpe dig med gode råd og vejledning til lugtproblemerne i dit hjem. Med et firma som Hefra-Tech er du sikker på, at lugten er helt væk, når de har været forbi. Skal du bruge deres hjælp hurtigt, så kan de give dig et tilbud indenfor 24 timer.