Fliserens

Har fliserne i din bolig set bedre dage, så er det tid til en professionel fliserens. Uanset hvor i hjemmet dine udendørs fliser befinder sig, kan de med tiden udvikle et kedeligt og trist udseende. Dette skyldes at skidt og snavs samler sig i båder fuger og på overfladen. Og dette er ikke kun et æstetisk problem. Der er flere forskellige risici forbundet med beskidte fliser, både for dig og for din bolig. Derfor vil du kunne finde stor værdi i professionel udført fliserens. Spørgsmålet er bare, hvad skal der til at få gjort dine fliser rene og sikre igen?

Hvordan foregår en fliserens?

Alt afhængigt af hvor i boligen dine fliser befinder sig, kan en fliserens blive udført på forskellige måder. Ligeledes afhænger din flisrens af, hvor alvorligt fliserne er ramt. Ting som alger, mos og flisepest kan få alvorlige konsekvenser for boligen, og at få fjernet dette kan kræve flere ting. Vi anbefaler derfor altid, at du kontakter et firma med stor erfaring med fliserens, hvis du ønsker at få afskaffet problemet 100%. I dette indlæg kan du lære mere om hvordan fliserensning normalt foregår, samt hvad du bør være opmærksom på før du kontakter en fagmand.

 

Grundig Fliserens

Når du skal have udført flisrens, vil det først skridt oftest være at få fjernet det overfladiske skidt. Dette omfatter alt fra jord, svamp, alger mos og andre eksterne faktorer. Dette vil som udgangspunkt fjerne alt overfladisk skidt, så fliserne ved første øjekast vil fremstå rene og pæne. Afhængegigt af hvor omfattende mængden af skidt på dine fliser er, kan dette i nogle tilfælde vær nok. Dog vil det kun være overfladiske elementer der elimineres på denne måde. Vi anbefaler derfor altid, at du efter den grundlæggende fliserensning får udført en såkaldt algebehandling

 

Brolægming

Algebehandling af fliser

Efter overfladiske infektioner er fjernet, vil det næste skridt være en algebehandling. Dette sørger for at indgroninger, som rødder eller sporer, fjernes fra fliserne. Disse har særligt nemt ved at trænge ind i fuger, og bliver de ikke fjernet i tide, kan det resultere i både flisepest og frostsprængninger. Sker dette, kan det være både dyrt og besværligt at få udbedret, så det kan altid anbefales at kontakte en fagmand så snart du bliver opmærksom på alger eller mos. Har du lagt mærke til større algeinfektioner på dine fliser, kan vi varmt anbefale et firma som NanoClean. Denne virksomhed er eksperter i fliserensning, og har udviklet specielle metoder og værktøjer, samt benytter produkter til at foretage effektive algebehandlinger. 

Når algebehandlingen er udført, og den har haft tid at trænge ind i fliser og fuger, vil den næste del af din fliserensning være en imprægnering. Dette gøres for at beskytte fliserne mod lignende eller tilbagevendende problemer. Gennem tiden kan udendørs fliser udvikle en porøs overflade, hvilket gør at fugt har lettere ved at trænge ind i fliserne. Dette skaber igen en bedre grobund for alger, mos og flisepest. Med en imprægnering af fliser, vil de besidde den rette beskyttelse mod sådanne problemer, og dine flisers levetid forlænges drastisk. Ofte vil imprægnering vare vandtæt, mens de tillader flisen at ånde, og dermed afgive fugt der er trængt ind i materialet.

Oftest kan alle disse trin udføres sammen dag, hvis du besidder det rette kendskab, samt de rigtige redskaber og materialer. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde betale sig at få en professionel fagmand til at udføre din fliserens.