Giv din bil nyt liv

Har du en bil, der ser en smule trist eller grå ud? Så kan du nemt og enkelt pifte den op med folie. Du får nemlig muligheden for at sætte dit helt eget præg på din bil, samtidig med, at du forstærker lakkens levetid.

Men hvad er bilfolie?

Bilfolie, eller car wrapping, er en billig og hurtig måde, hvorpå du kan skifte farven og udseendet på din bil. Dog er folie til bilen noget helt andet, end lakering af bil. Men folie beklæder du nemlig ydersiden af bilen. Det gør også, at man vil kunne se den originale farve, der hvor bilens dele mødes. Det ses  ved bagagerummet, overgangen mellem døre og skærme, blandt andet. Dette vil afhænge af, hvor stor kontrasten mellem folien og bilens originale farve er.
 
Men folie er en tynd form for film, der kommer i et væld af mønstre og farver. Her det kun din fantasi, som sætter grænser. Derudover er det også muligt at vælge om det er hele din bil, som skal pakkes ind i folie, eller om det kun er enkelte områder du ønsker. Det kan være med til at skabe nye og spændende mønstre, eller skjule eventuelle skader din lak måtte have.
 
Ofte er det muligt at foliere alle bilmodeller, typer samt årgange. Det er dog vigtigt at vide at lakken ved ældre biler kan være mere svag, eller have problemer med fuger. Hvortil du kan risikere at den originale lak beskadiges under indpakningen. Dette er ikke fordi det bilværksted du har valgt, har gjort noget forkert, men mere grundet at ældre biler har større risiko for skader. Dette betyder også, at de færreste værksteder foliere biler, der er mere end 7 år gamle.

 

Hvad er fordelene ved folie til bil?

Der kan være mange fordele ved foliering for din bil. Først og fremmest er det en effektiv måde at beskytte og forlænge den originale laks levetid på. Folie beskytter nemlig mod mindre stenslag, daglig slid, samt eventuelle ridser fra vaskehaller.
 
Mange oplever også at have forelsket sig i en bestemt bil, men hvor farven ikke er den helt rigtige. Nogle gange kan det endda medvirke til at sælger vil være med til at gå ned i pris, og så kan du bruge de penge du har sparet på den nye farve.
 
Er du Tesla ejer, er det især en god ide at få din bil pakket ind i folie, da lakken på Teslaer ofte ikke er den bedste kvalitet. På den måde kan du meget bedre beskytte din bil.

Sådan passer du bedst på folie til bil

Det er ikke så meget anderledes at vedligeholde folien i forhold til almindelig lakering. Men der er stadig nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på.
Det er vigtigt at du holder tilbage med stærke kemikalier når du skal gøre din bil ren, samt undgår højtryksrensere, da det kan skade folieringen. 
Når det er tid til at rengøre din bil, så er det altid at være en god ide at gøre det relativt hurtigt. Brug altid en blød børste eller klud med vand og almindelig sæbe. 

Folie til bil priser

Det er ikke altid lige nemt at afgive en præcis pris på foliering af din bil. Denne pris er nemlig afhængig af størrelsen på din bil, om du ønsker en hel eller delvis foliering, samt dine ønsker for farve eller mønster. 
Men det er vigtigt at du benytter et værksted, hvor kvaliteten er god og dette vil prisen også afspejle. I folieringsbranchen kan du ikke forvente en lav pris og høj kvalitet – og du vil fortryde, hvis du ikke bruger et professionelt og kompetent værksted. En god regel at have med er, at jo bedre et slutresultat du ønsker, både i form af kvalitet og service, jo højere vil prisen være. 
 
Er du i tvivl om, hvordan et kompetent og professionelt værksted ser ud? Så tag et kig på CPH Wrap, som vi har gode erfaringer med. De besidder den helt rette ekspertise og erfaringsgrundlag. Du får kyndig rådgivning og vejledning i foliering af bil og hvad dine muligheder er. Hvis du er blevet nysgerrig på folie til bil og CPH Wrap, så klik her, og hør hvordan de kan hjælpe dig.