Hovedentreprise

 

Hvad er hovedentreprise?

Skal du i gang med et stort byggeri eller en renovering, så er det en stor fordel af have en hovedentreprise.
 
En hovedentreprise har blandt andet ansvaret for, at dit byggeprojekt bliver færdiggjort til den aftalte tid og pris. En hovedentreprise står for tidsplanen, processen, planlægning, koordinering og generelt alt kommunikation med de øvrige håndværkere, murere mm. Dette gør, at du udelukkende skal kommunikere med én person, som kommer til at styre byggeprojektet.
 
Har du planer om at igangsætte et nyt stort byggeprojekt i form af en totalrenovering, nybyg eller noget helt andet, så er en entreprise en stor fordel, som gør projektet lettere og mere overskueligt for dig.

 

Hvordan holder du styr på dit næste byggeprojekt?

Som forberedelse til mødet med entreprenøren, er det en god ide at overveje ufravigelige krav, hvilke materialer du ønsker at bruge og økonomien omkring byggeprojektet.
 
Det er vigtigt at vælge den helt rigtige entrepriseform til dit næste projekt. Du skal derfor overveje hvor meget tid du kan afsætte til projektet, samt hvorvidt du selv har de rette kompetencer til at styre dele af byggeprojektet.
advokat til boligkøb

Forskellige entrepriseformer

 

Afhængig af dine egne kompetencer, hvor stort byggeriet er, samt den tid du ønsker at afsætte, kan du vælge mellem forskellige entrepriseformer.

 
Fagentreprise
Har du selv erfaring og kompetencer til at styre byggeprojektet, anbefaler vi, at du vælger fagentreprise. Her leder du selv dit eget byggeprojekt. Du står selv at for indhente byggetilladelse, tidsplanen, økonomien, kontakten til de forskellige håndværkere osv. Det er vigtigt, at du er realistisk i forhold til, hvor meget du tager på dine egne skuldrer. 
 
Hovedentreprise
Skal du i gang med en større renovering eller en tilbygning derhjemme, anbefaler vi, at du vælger hovedentrepriseformen. Ved hovedentreprise skal du selv sørge for at indhente diverse godkendelser og byggetilladelser. Dertil skal du selv føre tilsyn ved byggeriet eller ansætte en ekstern tilsynsførende. Hovedentreprenøren styrer både økonomien, tiden og de håndværkere som benyttes til byggeriet. Der underskrives en kontrakt, og så sørger hovedentreprenøren for at lede byggeriet fra start til slut.
 
Totalentreprise
Skal du have bygget er nyt hus eller sommerhus, så anbefaler vi totalentreprise. Totalentreprenøren står for ledelse af hele byggeprojektet og har ligeledes adgang til både arkitekter, ingeniører og håndværkere. Totalentreprenøren sørger for alt der omhandler byggeriet, og det eneste du skal gøre, er derfor at underskrive kontrakten.