Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Luft til vand varmepumpe er en kasse der installeres i væggen, som er halvt indenfor boligen og halvt udenfor. Den bruger luft udefra, for at skabe varm luft i boligen. Varmeenergi kan trækkes ud af luft, der er helt ned til -25 grader celsius. Den er tilsluttet el-netværket, men genererer 3-5 gange mere varme energi, end energi den forbruger i el.

Pris på varmepumpen afhænger af den mængde af areal som den skal dække. Jo flere kvadratmeter den skal varme op, jo kraftigere, og dermed dyrere varmepumpe skal I bruge. Men selvom de fleste køber varmepumpe på afbetaling, så vil man finde at varmeregningen fylder mindre i husholdningsbudgettet end tidligere.
Det kræver at der er ordentligt isoleret i boligen, med lukkede vinduer og døre, for at man kan få mest muligt ud af varmepumpen. Hvis man ikke har ordentligt isolerede vinduer og døre, vil der skulle anvendes unødvendigt meget strøm, for at skabe en tilsvarende stuetemperatur. Med ordentligt isolerede døre og vinduer, vil man ofte kunne bespare op til 70% på varmeregningen.

Fordele ved en luft til vand varmepumpe

Der er en del miljømæssige fordele ved at anvende varmepumpe, i stedet for eksempelvis oliefyr, naturgas og lignende. Varmepumper er simpelthen en del mere effektive til at omdanne energi til varme, end andre konventionelle metoder. Derudover er der med de ustabile olie og gas priser, en del økonomisk stabilitet og nattesøvn at hente, ved at skifte til varmepumpe.
Varmepumper passer som regel godt ind i boligen, da de ikke fylder så meget og stort set ikke larmer. De fungerer bare i baggrunden og opvarmer jeres bolig til stuetemperatur om vinteren, opvarmer jeres vand og mange varmepumper kan endda køle jeres bolig om sommeren.
Hvis I overvejer at udskifte metoden hvormed I opvarmer jeres bolig, tag fat i en professionel først. De kan guide jer i forhold til hvad der vil være den bedste løsning for jer, hvilke varmepumper der eksisterer på markedet og kan ofte også give jer gode råd til hvordan andre har valgt at finansiere deres varmepumpe anlæg. Kontakt os og vi vil sætte jer i forbindelse med nogle af de bedste på markedet, når det kommer til at opsætte varmepumper.