Hvorfor vælge en varmepumpe?

Varmepumper er et alternativ til andre varmeløsninger som fx fyringsolie. Der er en hel del fordele ved at investere i en varmepumpe. To hurtige er at det er billigere og energisparende og skåner derfor miljøet.
Hvis du er i tvivl, har jeg heldigvis samlet de mest basale ting du bør vide om varmepumpen.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er som nævnt en alternativ løsning til de ældre opvarmningsmetoder som træpiller eller fyringsolie.
Med en varmepumpe installeret, får du fx et modul udenpå huset der fører varmen ind til enten radiatorer eller andre moduler indendørs og samtidigt, sørger for varmt vand i hanen.
Grunden til at varmepumpen er mere miljøvenlig skyldes, at den omdanner luftens helt naturlige energi til varme, du kan bruge indenfor.
Selv når vi rammer vinterhalvåret og Danmark bliver ramt af frost, kan en varmepumpe forsyne dit hjem, med dejlige lune temperaturer.
Ikke nok med det, kan man spare optil 50% på elregning, men det afhænger selvfølgelig af hvilken løsning du skifter fra og til.
Varmepumper fås til alle huse og i flere varianter.

Der findes flere forskellige slags varmepumper

Overordnet set findes der tre typer varmepumpe, men der helt sikker en masse “underkategorier” til disse tre. Her får du et hurtigt overblik.

Luft-til-luft

Med en luft-til-luft varmepumpe omdannes luftens energi til varme, der blæses indenfor og derved opvarmer huset, ved at udskifte luften.

Luft-til-vand

En af de mest anvendte og også den, der er beskrevet ovenfor. Den omdanner luften udendørs, til varmt vand vi kan benytte indendørs. Fx radiatorer og vandet i hanen.

Jordvarme

Et jordvarmeanlæg, kan være et større projekt, da det skal nedlægges i jorden. Hvis du derfor er ved at bygge nyt, kan dette være en fordel at få ordnet med det samme.
Varmen kommer fra solens energi, der har varmet jorden op. Her frigives der både varmt vand og luft til din bolig.
Den ligner til forveksling de forrige to, men her ligger der også en jordvarmeslang under jorden på din grund.

En VVS’er kan hjælpe dig

Hvis du, som så mange andre, beslutter at en varmepumpe også er løsningen for dig, skal du have fat i en VVS’er. Personligt benyttede jeg selveste Mr. VVS, også kaldet Mayland & Rasmussen VVS. Men alt efter dine behov og beliggenhed, kan du formentlig nemt finde en installatør. Jeg havde dog gode erfaringer med disse. Så hvis du bor på Sjælland, kan dette anbefales.