Inspiration til indretning af din stue

Stuen er et af hjemmets centrale samlingspunkter for familien. Her skal der være plads til hygge, ro, frihed og leg. Stuen skal gerne fremstå flot og ryddelig, så der skabes en god atmosfære for dine gæster. Mangler du inspiration til din stue indretning, så har vi samlet en række tips til dig her på siden.

Det er yderst vigtigt at stuen passer til dig og din stil, så du selv sætter dit eget præg på hjemmet. Stue indretningen skal altså skabe trygge rammer for både dig og din familie.

Du kan nedenfor læse vores råd til din stue indretning.

Hvilke møbler skal du vælge?

Møblerne i stuen er det centrale i indretningen. Her er det især vigtigt at du har fokus på både design og funktionalitet. De skal passe til dig og dine behov, og derfor bør de have en høj prioritet i din stue indretning.

Sofaen er stuens centrale og vigtigste møbel. Den skal både være slidstærk og i et lækkert design, og det er derfor vigtigt at den visuelt og funktionelt passer ind i din stue indretning. 

Et flot sofabord er det næste essentielle møbel, du bør prioritere højt. Her anbefaler vi, at du vælger et klassisk bord i solidt håndværk, der både har en god funktionalitet, men også et flot design. Du kan med fordel også tilføje skabe og reoler i stue indretningen, da opbevaring er en nødvendighed. Du kan både have åbne reoler, væghængte reoler og skænke, der alle har hver deres udtryk. 

Dekorative elementer i din stue indretning

For at skabe en hyggelig og varm stemning, kan du med fordel tilføje nogle flotte tekstiler såsom puder, tæpper og plaider. Tekstilerne skal gå hånd i hånd med resten af stue indretningen, og derfor skal designet passe til de øvrige møbler.

Med den rette dekoration på dine reoler, vindueskarme og sofabord, kan du skabe dit eget personlige præg. Brug f.eks. lysestager, skåle, vaser, bakker og lamper, for at skabe dit personlige udtryk. Du skal ikke være bange for at eksperimentere med forskellige farver og materialer. Så længe det passer ind til resten af indretningen.

En anden ting du kan gøre, er at dekorere dine vægge med malerier, billeder og plakater. Her kan du igen eksperimentere med forskellige illustrationer, men også forskellige rammer og størrelser. Du kan kombinere både store og små billeder, for at skabe det ekstra personlige udtryk. 

Mangler du stadig inspiration?

Hvis du fortsat mangler inspiration til din bolig, kan du læse mange af vores andre indlæg. Hvis du mangler inspiration til renovering af hus, vedligeholdelse eller anden inspiration, kan du klikke her.