Ny bolig? Har du husket at tjekke låsen?

Er du flyttet til en ny bolig? Det kan være en god idé at få skiftet låsen!

nyflyttet?

Der er meget man skal være opmærksom på ved boligflytning. En af de vigtigste ting er låsen. Det kan være utrygt ikke at vide, hvem og hvor mange der har adgang til ens bolig og værdier. For din egen tryghed og sikkerheds skyld anbefales det altid at få låsen omkodet eller skiftet i din nye bolig.
Omkodning eller udskiftning af lås sikrer, at det kun er dig der har nøgler til din nye bolig.
 
For øget sikkerhed anbefaler vi at have min. 2 låse på dine yderdøre. Det sender et signal om, at det kræver mere arbejde for tyven at bryde ind.
Person giver kvinde med kontrakt en husnøgle
Brun trædør med smart lås

Udskiftning eller omkodning af lås?

Om låses skal udskiftes eller omkodes afhænger af standen af låsen. Er standen gammel eller slidt, skal den udskiftes for større sikkerhed. Det er anbefalet af flere forsikringsselskaber, at du udskifter låsen, hvis den er ældre, da det er nemmere for indbrudstyven at bryde op. Ældre boliger fra 60-70’erne har typisk Ruko 500 eller 600 monteret i ydredørene. Her er det en god idé med en udskiftning fremfor omkodning.
 

Generelt anbefales udskiftning af lås når:

– Låsen er slidt og nem at bryde op
– Låsen er mere end 10 år gammel
– Låsen på dine yderdøre har mindre end 10 stifter. 
– Du har tabt din nøgle
– Du har fået din nøgle stjålet. 
 
Ved tab eller tyveri af nøgler skal låsen omlægges indenfor 24 timer, hvis at forsikringen skal dække.
Mørk dør med striber og metal dørhåndtag og lås

Erfaren professionel låsesmed

Øg din boligs sikkerhed og forebyg besøg fra ubudne gæster. Få en professionel fagmand til at sørge for installation af dine låse. Læs mere om forskellige slags låseservice, og hvilke der passer bedst til dine behov her, og bliv mødt med ekspertise og vejledning omkring din sikkerhed og låse.