Maling og renovering af vinduer

Har du renoveret næsten hele dit hus og mangler du bare at renovere dine vinduer? Eller er dine vinduer ved at være trætte og overvejer du at skifte eller renovere dine nuværende vinduer? Her er du kommet til det rigtige sted. I dette blog-indlæg gør vi dig klogere på, hvordan du giver dine vinduer liv igen.

Nye vinduer

Mange vælger den nemme løsning og bestiller helt nye vinduer, hvilket også i nogle tilfælde kan være en god ide. Når du vælger at få monteret helt nye vinduer, vil din bolig også blive mere energivenlig, da de er mere tætte og dermed holder bedre på varmen. Der går også længere tid før du skal vedligeholde nye vinduer. Derudover kan helt nye energivenlige vinduer være med til at øge husets salgsværdi.

renovering af vindue
renovering af vinduer

Renovering af dine nuværende vinduer

Der er mange gode fordele ved at vælge at beholde og renovere dine nuværende vinduer. Mange ældre vinduer er ofte udarbejdet i materialer af bedre kvalitet end nye vinduer er. Dermed kan det betale sig at beholde sit nuværende vindue og så få renoveret eller malet visse dele af vinduet. Du slipper for at gennemsøge markedet for vinduer eller gå på kompromis, hvis du ikke kan finde vinduer, som passer til din nuværende stil i din bolig. Derudover er det ofte også en billigere løsning at få renoveret dine nuværende vinduer i din bolig, i stedet for at købe helt nye. 

Behold dine gamle vinduer

Det er ofte godt at beholde dine gamle vinduer. Det er specielt relevant for dig, som bor i en ældre bolig, med en unik og gammel boligstil. Her er det godt at beholde og dermed vælge at renovere din nuværende vinduer. Dette er vil være med til at fastholde den unikke stil, som din bolig udstråler. I renovering af vinduer indgår der bl.a. udskiftning af selve ruden, udskiftning af rådet træ i vinduesrammen, behandling og maling at træværket til vinduet.

renovering af vindue

Få en fagmand udskiftning af ruder og træværk til dine vinduer

Det kan godt være en krævende proces i både tid og resurser, hvis du selv vælger at renovere dine nuværende vinduer. Derfor anbefaler vi at at du får en fagmand til at renovere dine vinduer. F.eks. udskiftning af selve ruden kan gå roligt galt, hvis selv montere det. Du kan risikere at skære dig eller at du ikke får monteret ruden helt korrekt, hvilket kan resultere i vinduet bliver utæt. Udskiftning af udskiftning af træet til vinduet, skal man ofte få en snedker til. Dette er specielt vigtigt med en snedker, hvis du har meget gamle og unikke vinduer, med specielt træværk. 

Maling af træværk til dine vinduer

Ligesom du selv kan male din bolig indendørs, kan du også selv male træværket til dine vinduer. Medmindre du selv er en god handy man og maler, så anbefaler vi at få en rigtig maler, til at male træværket til dine vinduer. Det skal behandles på en bestemt måde og holdes vedlige, sådan så der ikke kommer svamp og råd i træværket. Når træet er blevet behandlet skal det derefter males. 

Skab nyt liv i dine gamle vinduer og samtidigt behold den oprindelige byggestil på din bolig. Book en professionel og erfaren maler her.