Nyt tag

Når du beslutter at få lagt et nyt tag, er der en hel del overvejelser du skal have i mente. Hvilket tag skal du have? Hvor længe holder det? Hvem skal lægge det?
 
Økonomien spiller som regel en stor rolle, da det ikke skal være en hemmelighed at udskiftning af tag er en stor omgang, der kræver en del arbejde. 
Det kan i mange tilfælde være godt at starte med et såkaldt tag-tjek. Her gennemgås dit tag, dets tagrender, inddækninger, træværket omkring og tagryggen, som udgangspunkt. Der ses på alle dele af taget for at give en vurdering af om der er behov for reparation, renovering eller reel udskiftning. Da det næsten er fjollet at udskifte et helt velfungerende tag. 

Hvilke tagtyper findes der?

For at give dig et bedre overblik over de forskelige tagtyper, har vi her samlet nogle af de mest benyttede tagtyper:

 

Decratag

Dette er et tag af stål, der er ganske klassisk i den danske byggetradition. Dette har en lang levetid. De er meget effektivt til tagrenovering og kan faktisk benyttes ovenpå nogle eksisterende tagtyper.
 

Bølgeeternit

Denne bruges ofte på flade tage og er en stabil tagløsning. Denne ligeledes særligt godt til parcelhuse og rækkehus, carporte og mindre fritidshuse.
 

Tagpap

Har du et arkitekttegnet hus, med en anderledes tagkonstruktion, kan tagpap være en god løsning, da dette er meget fleksibelt. Det er også et holdbart tag og egner sig derfor til langt de fleste tag.
 

Betonpap

Et betontag af tagsten ligner til forveksling teglsten, men er en del billigere. Her får du et smukt tag, der er meget holdbart.
 

Tegltag

Et tegltag har en meget lang levetid og benyttes ofte til nybyggerier eller renovering af ældre huse. Det giver et meget klassisk udtryk og er et af de mest robuste tag, ma kan lægge. Det er desuden lavet af naturmaterialer.
 
Der findes mange forskellige tagtyper, dette er blot et udpluk.

Dette bør du være opmærksom på når du får nyt tag

Du skal sørge for at få en dygtig tømrer til at lægge dit tag, så du er sikker på at få det rette, der passer til husets konstruktion. J.W byg og Montage, har blandt andet mange års erfaring med montering af nyt tag.