Pas på dig selv når du renoverer

Når du selv går og roder med forbedringer til din bolig er det vigtigt at passe på sig selv. Man kan hurtigt komme til at påføre sig selv alle mulige former for skader, der desværre kan være langvarige. her kan du læse lidt mere om hvordan du kan undgå dette.

Skub, løft og træk

Der findes mange regler og retningslinjer indenfor arbejdsmiljø – og særligt mange indenfor mere fysisk arbejde, som det jo ofte er i forbindelse med renovering af hjemmet.

Skal du løfte er det vigtigt ikke at bruge ryggen, til at trække opad. Her skal du altså helt ned i knæene og bruge ben og baller til at komme op og stå igen. Dette er særligt vigtig når du løfter tungt eller hvis du gentager denne bevægelse mange gang i træk.
Selv om vores rygge er stærke, er de ikke lavet til de tunge løft. Vores ben derimod er gode stærke og vandt til megen vægt.
Når du skal løfte noget og gå med det, er det vigtig at holde det tæt på kroppen, på den måde belaster du endnu mindre ryggen.
Boligrenovering

Brug hjælpemidler

Hvis du står overfor en større renovering kan det betale sig, at investere i hjælpemidler.
Dette kan være mange ting. Bare det at have en lille pude til knæene kan gøre en stor forskel. Men også større remedier kan have stor gavn. Nogle kender den måske fra tidligere arbejde, men en “hund” kan være til stor gavn når du skal fragte tung materialer eller andre genstande. Det er en lille plade med hjul under, så du nemt kan rulle fra a til b. 
Der findes også en hel del mere tekniske og mekaniske hjælpe midler, der kan aflaste arbejdet en hel del. 
 

Undgå langvarige skader

Når man bruger meget af sin tid eller fritid med fysisk arbejde eller motion, kan du nemt opbygge en skade, overbelastning eller lignende. I mange tilfælde vil dette kræve behandling af enten en fysioterapeut eller medicinsk. Der findes mange former for smerte lindrende medicin, men det kan være besværligt og unødigt at skulle anvende dette resten af tiden. Derfor skal du passe godt på dig selv når du arbejder fysisk på renoveringen af din bolig og søge professionel hjælp, hvis du oplever smerter.