Hvordan undgår man rotter i kloakken?

Er du flyttet i ny bolig er rotter nok det sidste, du har lyst til at have uventet besøg af. Hvis du har bare den mindste smule mistanke om at have dem i hjemmet eller i kloakken, bør du handle på det hurtigst muligt, da det eller kan udvikle sig til at større problem.

Hvilke tegn på rotter kan man se efter?

Der er flere forskellige tegn på at du kunne have dem i hjemmet. Her er nogle ting du bør være opmærksom på:

 

Ekskrementer – Det måske mest tydelige tegn på rotter, er ekskrementer. De ser generelt dårligt og har derfor tendens til at bevæge sig langs husmure og paneler, dette er derfor et godt sted at starte.

 

Huller – Enten i jorden over kloakrør eller omkring afløbs dæksler udendørs. Dette er deres indgange, så at sige og er også et ret tydeligt tegn, at se efter. Hvis du har mistanke om rotter et bestemt sted, kan du også lægge lidt mel ud og derved se sporene.

 

Lugtgener – Rotter lugter generelt grimt og det er næsten umuligt ikke at lægge mærke til. Hvis en lugtgene minder lidt om klassisk lugt af kloak, og ikke forsvinder efter grundig rengøring, kan der igen være tale at rotten er tilstede.

Kontakt en kloakmester eller skadedyrsbekæmper

Har du allerede fundet tegn på rotter i hjemme eller på grunden omkring, bør du øjeblikkeligt kontakte en kloakmester eller skadedyrsbekæmpelse.

Skulle du blot have en mistanke om at have rotterne eller ønsker at forebygge dem i kloakken og i hjemmet. Så kan en autoriseret kloakmester opsætte en rottespærring i kloakrørene. Sådan en forhindrer rotter i at komme igennem og derfor videre ind i husstanden gennem kloakken.

Når man opdager rotter i kloakken, vil de fleste gerne ave bugt med problemet hurtigst muligt. J&J Kloak og Anlæg, giver dig et uforpligtende tilbud på rottesikring indenfor 24, så du hurtigt kan komme videre.

Med en autoriseret kloakmester får du kompetent hjælp og rådgivning.