Sådan kommer du i gang med dit renoveringsprojekt

Hvad enten det er en totalrenovering af huset, en ny førstesal eller nyt badeværelse, så er det vigtigt at der er styr på planlægningen af dit renoveringsprojekt inden du går i gang. Det kan nemlig være en kæmpe udfordring for familielivet at ombygge et hus. For uanset om du har styr på dine håndværkeraftaler og byggeteknikker, eller om du er helt grøn, så er det vigtigt at huske at passe på familien og parforholdet undervejs.

  1. Først og fremmest skal du have et overblik over hele renoveringsprojekt, både tidsplan, økonomi, materialer osv. Her kan du evt. søge hjælp hos en rådgiver. Det kunne være en arkitekt, entreprenør eller lignende.
  2. Vær realistisk når I planlægger hvad der skal udføres. Projekter har det med at trække ud og det er meget normalt at der dukker uforudsete udgifter op, som I skal regne med i jeres budget, så der er en buffer til dette.
  3. Find ud af om I kan blive boende imens eller I skal bo et andet sted.
  4. Meld klart ud til familie og venner at I kommer til at have travlt i byggeperioden, så er der større forståelse fra omgangskredsen hvis I ikke har tid til hygge.
  5. Få hjælp af professionelle, så du ikke skal stresse for meget over hver eneste detalje

Skal du fx have fragtet noget, der er så tungt, at der er brug for en kran, så er der ikke andet at gøre, end at tage fat i en vognmand der tilbyder krankørsel. Gladsaxe Vognmandsforretning kan både hjælpe med levering af materialer, bortkørsel af jord/affald m.m., hvilket er en kæmpe hjælp når man renoverer. Det kan også anbefales at leje en affaldscontainere, så er det dejligt nemt og ligetil at komme af med affaldet. Når du er færdig med den bliver affaldet også afhentet. Så er det bare om at komme i gang med planlægningen.