Tips til køb af andelsbolig

Overvejer du at købe en andelsbolig, kan der være flere forskellige grunde og fordele fremfor at købe en ejerbolig. Generelt er en andelsbolig langt billigere, hvor du til gengæld skal betale et højere månedligt beløb til andelsforeningen. Vi har i dette indlæg samlet de vigtigste tips og informationer til dig der overvejer at købe en andelsbolig.

Hav styr på regnskabet i andelsforeningen

Der er flere forskellige ting i regnskabet, du skal være opmærksom på, inden du køber andelsboligen. Du kan f.eks. kigge på den månedlige ydelse, og bl.a. se hvor stort et lån der bliver betalt af på. Hvor stor en del af den månedlige ydelse går til vedligeholdelse? Høje beløb på disse poster er ikke altid lig med en dårlig ting, da det derimod kan betyde at der er styr på økonomien. Har du ikke styr på at kigge på regnskaber, anbefaler vi klart at du får en fagkyndig til at kigge på det. Det sikrer dig, at der ikke kommer nogle uforudsete udgifter i fremtiden. 

Økonomi og renovering ved en andelsbolig

En af de klare fordele ved en andelsbolig, er at det er langt billigere end en ejerbolig. Grunden til dette er, at andelsforeningen ejer boligen, og det derfor er dem der betaler af på lånet. Er der tale om en ny forening, vil lånet sandsynligvis være større, men ved en gammel forening, kan der være flere omkostninger i forbindelse med renovering.

Det er vigtigt at du tjekker ejendommens generelle stand, og ser hvornår der sidst er blevet lavet noget. Hvis de ikke har nogen plan for udskiftning af f.eks. tag eller andre store projekter, kan det måske komme uventet i fremtiden. Mange foreninger har en 5 eller 10 års plan, og denne kan du med fordel spørge efter for at få et overblik. Er der f.eks. ikke afsat nogle penge til renovering, kan det muligvis betyde, at der skal optages ekstra lån, hvilket vil resultere i en højere boligafgift.

 

Brug for yderligere hjælp?

Hvis du fortsat ikke har helt styr på køb af andelsbolig, anbefaler vi at du få hjælp af en boligadvokat. De kan hjælpe med praktiske ting, samt gennemgå købsaftalen. Klik her hvis du har brug for en boligadvokat til køb af din andelsbolig.