Trægulv – så godt som nyt

Der er opstået en gulvmode, i indretningen af de danske hjem. Flere går efter det mere rå og minimalistiske look og drager inspiration fra “New Yorker”-stilen. I dette passer trægulve ikke helt ind. Men mange har dog stadig trægulve da det kan virke mere hyggeligt og varmt. Det er jo smag og behag, hvad man er til, men som udgangspunkt går pæne, velplejede trægulve nok aldrig rigtigt af mode, i de danske hjem.
Desuden bliver de fleste nybyggerier opført med en form for betongulv, hvilke betyder at rigtige trægulve, kan gå hen og blive mere eksklusive. Derfor kan det betale sig at passe og pleje dem.

Men sådan nogle har brug for at blive vedligeholdt – ikke nødvendigvis skiftes. Står du selv med nogle lidt skæve og ujævne gulve, med diverse hakker og pletter fra de senest 10 år, kunne man fristes til at investere i nye gulve. Men ønsker du fortsat at have trægulve, kan en gulvbehandling sørge for en stor del af arbejdet.

Hvordan redder jeg mit gamle trægulv?

Selvom dine ældre trægulve skulle være skæve, plettede eller med en masse hakker, kan en gulvbehandling gøre en kæmpe forskel!

Gulvet er nok noget af det første vi ubevidst lægger mærker til når vi kommer ind i et rum. Er det mørkt eller gråligt, synes rummet mørkt, men er det lyst eller lakeret, synes rummet ofte mere lyst. Alt efter hvilket udtryk du ønsker, er en gulvbehandling billigere og tager knap så lang tid, som at udskifte hele gulvet.

Med en gulvafhøvling, bliver gulvet gjort jævnt og langt de fleste huller og hakker høvles ned.
Derefter kan en gulvafslibning gøre gulvet pænt og lækkert på overfladen. Man behøver ikke nødvendigvis en afhøvling først, dette afhænger af gulvets tilstand og dine ønsker.
Til sidst kan man afgøre om man har lyst til at påføre lakering. Det giver den glans eller matte effekt nogle holder af, mens andre hellere vil bibeholde et mere råt look.

Få en faglært til at foretage din gulvafslibning

Det er muligt at gøre selv og leje en gulvafsliber, men skal du være helt sikker på korrekt udførsel, er det anbefalelsesværdigt at benytte en faglært håndværker.
Gør du det selv, kan man ende med at påføre mere skade end gavn, da disse maskiner ikke er helt lette at arbejde med.
Perssons Gulvteknik har som eksempel, +20 års erfaring med New yorker gulve i alle afskygninger og kan anbefales.